Ondertussen gaat Irak weliswaar gehinderd door bomaanslagen en schermutselingen gewoon door met de ontginning en exploitatie van haar rijkdommen, getuige onderstaand bericht:
Interessant omdat we weten dat het tegenwoordige Irak het gebied is van het vroegere (en toekomstige!) Babel.
Volgens de Bijbel moet Babel (Hebreeuws) of Babylon (Grieks) het centrum van macht en rijkdom worden in de eindtijd. Het is daarom goed om een paar dingen in de gaten te houden met betrekking tot Irak:
- De wederopbouw van de economie
- De wederopbouw van de militaire capaciteit
- De wederopbouw van de stad Babylon
Ad. 1. Volgens een verhaal in de New York Times zeggen Iraakse functionarissen dat de olieproductie in de komende 5 jaar zal groeien naar 10 miljoen vaten per dag. Dit brengt het land op gelijke hoogte met de grootste oliereus in de wereld: Saoedi- Arabië. Deze groei kan nog versterkt worden door sancties die inmiddels voor Iran gelden. In een wereld van hoge en stijgende olieprijzen, betekent dit dat Irak kan uitgroeien tot een wereldwijde economische grootmacht.
Ad. 2. Nu de Amerikanen weg zijn uit Irak, bouwen zij zelf aan een wapenarsenaal. De regering van Irak heeft 140 tanks gekocht van de Verenigde Staten, die allemaal zijn aangekomen in Irak", aldus een Iraakse zakelijke website. Men is bezig 36 Amerikaanse F-16 gevechtsvliegtuigen aan te schaffen. Verder is men als in 2012 begonnen met de aanschaf van wapens en andere militaire systemen ter waarde van 13 miljard dollar.
Ad. 3. De regering van Irak gaat eveneens verder met de plannen om de archeologische overblijfselen van de oude stad van Babylon te beschermen, ter voorbereiding van de bouw van een moderne stad van Babylon. Daarbij wordt men ook geholpen door de regering Obama (lees: de Amerikaanse belastingbetaler), die ´The Future of Babylon Project´ mede financiert uit het budget van Buitenlandse Zaken. Het Babylon-Project is het grootste en meest ambitieuze van Irak tot nu toe.
Op de website van het World Monuments Fund (www.wmf.org) is info te vinden over Babylon.
Bron: nytimes.com