Volgens de FAO zijn bonen en peulvruchten in het algemeen gezond en moeten we meer bonen eten. De FAO heeft ook een speciale website pulses.org met informatie voor consumenten (in het Engels en Frans) ontwikkeld. In Nederland wordt het Jaar van de Boon ondersteund door het Nationaal Comité Bonen (Blijeboon.nl).
Peulvruchten is de verzamelnaam voor onder andere bonen, erwten, linzen, soja, kiemgroenten (zoals alfalfa, taugé…) en pinda’s. Peulvruchten zijn gezond omdat ze weinig vet en veel eiwitten en voedingsvezels en andere complexe koolhydraten bevatten. Ook zijn ze rijk aan vitamines en mineralen (ijzer, magnesium, kalium, zink, foliumzuur (B11), thiamine (B1) en niacine (B3).
Lees meer op: healthbytes.me
In de bonen
In de bonen
2016 is door de Wereld Voedsel Organisatie (FAO) uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Boon.
Meer in AMEN 124 - januari 2016:
- Lectori Salutem - Tijd
- Kerst - De wijzen uit het Oosten
- Onze Redder en Hoop
- De biddende Jeremia
- Rechtvaardiging
- Hooglied - Deel 5 - De Sulammitische en haar geliefde gescheiden (2:8-3:5)
- De bediening van engelen
- Aktieradius Jeugdwerk - Agenda
- Kerst - Jezus - Immanuël
- De geschiedenis van Saul