Dr. Richard Horton verklaarde dat misschien wel de helft van alle gepubliceerde wetenschappelijke studies niet deugt. Hij schreef dat de aanhoudende storm van slecht onderzoek een alarmerend niveau heeft bereikt.
Volgens hem worden er in de wetenschap niet alleen veel statistische fouten gemaakt, maar lijdt heel veel wetenschappelijk onderzoek ook onder belangenconflicten. Hij beschuldigt wetenschappers ervan te vaak een overtuigend verhaal te willen brengen en daarom hun onderzoeksgegevens te manipuleren zodat hun conclusies worden onderbouwd.
Veelvoorkomend probleem
Er zijn talrijke studies die ingetrokken moesten worden omdat de onderzoeksresultaten niet bleken te kloppen. Soms vanwege statistische fouten, maar soms ook omdat de hele studie zo was gegoten dat ze wel tot één bepaalde conclusie móest komen. Dat is vooral een veelvoorkomend probleem bij studies die door bedrijven worden gesponsord.
Niet alleen de hoofdredacteur van The Lancet maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen. Oud-hoofdredactrice van het gerespecteerde vakblad The New England Journal of Medicine Marcia Angell schreef al in 2009 niet meer te kunnen geloven in veel klinisch onderzoek dat wordt gepubliceerd.
In het duister
Ze vond het jammer dat ze tot die conclusie was gekomen, maar voegde toe dat haar stelling gebaseerd is op de 20 jaar die ze als redacteur bij het tijdschrift heeft gewerkt.
Dr. Lucija Tomljenovic van de Universiteit van Brits-Columbia heeft daarnaast de hand weten te leggen op stukken die laten zien dat vaccinmakers, farmaceutische bedrijven en gezondheidsinstanties op de hoogte zijn van gevaren die worden geassocieerd met vaccins, maar ervoor hebben gekozen het volk in het duister te houden. Ze spreekt van wetenschappelijke fraude die tot op de dag van vandaag voortduurt. Bron: NineForNews.nl