Coronaprik en oversterfte

Coronaprik en oversterfte

De laatste tijd wordt In de media met enige regelmaat gesproken en geschreven over de zogenaamde 'oversterfte'. Dat wil zeggen: er sterven meer mensen dan op grond van ervaringcijfers uit het verleden mocht worden aangenomen. De vraag is: Hoe kan dat?

In het artikel ‘En zij bekeerden zich niet’ ging het al even over de rol van de media in deze tijd: “Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de rol van de mainstream media is niet te onderschatten. Elke dag overladen zij ons met nieuws en achtergronden. Opvallend is dat zij over de hele wereld zo’n beetje dezelfde taal spreken. Veel nieuwsoutlets zijn verworden tot propagandakanalen van de elite. Eenzijdigheid troef. En hierbij geldt ook dat de leugen regeert.”
Die eenzijdigheid beïnvloedt mensen in het algemeen, en ook mensen in leidende posities, zoals politici, bestuurders, ministers. Het leidt tot de Babylonische gezindheid: “Heel de aarde had één taal en eendere woorden” (Gen. 11:1). Zie deze video:

Kort gezegd komt het hierop neer: Er wordt een narratief (= verhaal over gebeurtenissen) uitgedragen dat breed wordt gedeeld. Men wordt geacht zich daaraan te conformeren. Wie dat niet doet wordt genegeerd, gecensureerd of gestigmatiseerd (bijv. als ontkenner, verspreider van desinformatie, complotdenker, etc.).
Eén van de onderwerpen waarbij dit speelt is de discussie over de coronaprik en de oversterfte. In 2021 en 2022 waren er circa 26.000 sterfgevallen meer dan je zou mogen verwachten. Deels zou dit nog verklaard kunnen worden uit COVID-19, maar die periode was in april/mei 2022 al zo’n beetje afgelopen. Daarmee stopte de oversterfte echter niet.

Nieuwe ronde
Onlangs viel bij veel 60-plussers weer een brief op de mat met de uitnodiging om de coronaprik te halen. Het gaat om het mRNA-vaccin Comirnaty van Pfizer/BioNTech: “Het vaccin is veilig en beschermt goed tegen ernstig ziek worden door corona”, aldus de ingesloten flyer.
De minimale bijwerkingen worden omschreven als “een normale reactie van je lichaam op de prik”, met de toevoeging “Ernstige bijwerkingen komen bijna niet voor.” Dit is dus een brief van het RIVM, een onderafdeling van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Enerzijds is het verbazingwekkend dat dit soort taal wordt gebezigd, terwijl inmiddels duidelijk is geworden dat die injecties helemaal niet zo goed beschermen en al helemaal niet veilig zijn. Diverse wetenschappers hebben aan de bel getrokken en in wetenschappelijke rapporten aangetoond dat deze mRNA-injecties veel en ook ernstige bijwerkingen kunnen hebben. Dit wordt hen niet in dank afgenomen. Zelfs niet nu uit documenten van Pfizer zelf is gebleken dat er wel degelijk ernstige bijwerkingen kunnen zijn. Zo werd in juni 2022 moleculair microbioloog en universitair docent dr. Rogier Louwen van het Erasmus MC na een dienstverband van 22 jaar (!) op staande voet ontslagen, omdat hij wees op de risico’s van de coronavaccins en de beperkingen van de PCR-test. Hij vocht zijn zaak aan bij het LOWI (Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit). Deze onafhankelijke instantie stelde hem in juni 2024 op vier van de vijf punten in het gelijk. Op het X-account van Dr. Louwen kun je zijn belevenissen volgen. 
In de reguliere media worden dergelijke tegengeluiden consequent doodgezwegen, waardoor ze bij velen van het grote publiek niet bekend zijn. Dit wordt de laatste tijd trouwens wel minder, want die tegengeluiden worden steeds meer hoorbaar, deels door de oprukkende zgn. alternatieve media en deels doordat bekende en soms invloedrijke mensen en wetenschappers hun mond niet meer houden. In Japan is zelfs op de publieke omroep een uitzending gewijd aan de bijwerkingen. De omroep werd vervolgens overstelpt met berichten. “We hebben vandaag meer dan 2000 berichten van kijkers ontvangen. Heel erg bedankt,” zei de presentator. 

‘Oversterfte-rapport’
In augustus j.l. presenteerden hoogleraar Waarschijnlijkheidsrekening prof. Ronald Meester en datawetenschapper Marc Jacobs hun ‘oversterfte-rapport’, getiteld: ‘Eindverslag van het onderzoek naar een mogelijke relatie tussen Covid-19 vaccinaties en oversterfte in Nederland 2021 – 2023’.
Zij vegen daarin de vloer aan met eerdere rapportages van CBS/RIVM waarin een mogelijke relatie tussen coronavaccinatie en oversterfte werd ontkend. “We hebben aangetoond dat de covid19-vaccins waarschijnlijk helemaal niet veilig en 95 procent effectief zijn.” Ze dringen aan op diepgaand onderzoek: “De Nederlandse overheid maakt zich er tot nu toe te gemakkelijk van af”.
Vrijwel direct na de presentatie van dit eindverslag, kwam het Nivel (Ned. Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg) met een rapport waarin werd gesteld dat er oversterfte is onder ongevaccineerden. Zoals te verwachten werd hier in de media wél aandacht aan geschonken. De Volkskrant bracht het bijna juichend. Maar wat bleek? Het Nivelrapport rammelt aan alle kanten: overlijdensgevallen staan als ongevaccineerd vermeld, terwijl ze in werkelijkheid als gevaccineerd hadden moeten worden geregistreerd…
Intensivist-klinisch farmacoloog Armarnd Girbes stelt dat het Nivel het vertrouwen in de wetenschap ondermijnt. Mede door kritiek van Girbes en anderen, onder wie Maurice de Hond, heeft Nivel het rapport ijlings ingetrokken. Inmiddels is het rapport enigszins herzien, maar allerminst duidelijker geworden. 
Ondertussen heeft het RIVM een nieuwe berekeningsmethode geïntroduceerd over de vaststelling van oversterfte. “De nieuwe aanpak maakt de kans groter dat er weinig tot geen oversterfte in 2024 wordt gemeld”, aldus Hans Verwaart op Maurice.nl (kijk ook hier). Op dezelfde site schrijft statistisch analist Herman Steigstra over het ontbreken van essentiële vaccinatiegegevens onder de titel: ‘Is dit de smoking gun?’ 

“Doorgaan met prikken is misdadig”
Professor Theo Schetters, bioloog gespecialiseerd in immunologie, is een van de eerste en weinige Nederlandse wetenschappers die zich ferm heeft uitgesproken tegen het overheidsbeleid om de gehele bevolking te prikken tegen covid-19 met experimentele mRNA-‘vaccins’. 
Schetters vindt doorgaan met deze injecties misdadig: “Wetenschappers moeten luisteren naar wat de data zeggen en niet naar wat de beleidsbepalers van ze verwachten. Zo ook de Gezondheidsraad, het RIVM en het CBG. Als je dat niet doet, vind ik dat misdadig. Het gaat hier om mensenlevens.” In dit verband gebruikt hij zelfs het woord ‘aanslag’: “Dat doe ik omdat er de afgelopen maanden nieuwe datasets zijn vrijgekomen, in februari van het CBS en in maart uit een Woo-verzoek. Daarmee kunnen we extra onderbouwen wat we al langer vermoedden: er is een sterke correlatie tussen het gebruik van de vaccins en oversterfte. Het zou fout zijn om me nu nog heel voorzichtig uit te laten, terwijl ondertussen mensen worden blootgesteld aan de risico’s van de prikken. Daarom spreek ik me harder uit.”
Ook Schetters bevestigt de vooringenomen van de media en de onwil tot waarheidsvinding. Zo was hij destijds in gesprek met Nieuwsuur in verband met een kritisch item over de PCR-test: “Nieuwsuur trok daar ineens de stekker uit. Ik wilde de move maken van de nadruk op PCR-testen naar vragen over de vaccins. Na een intern overleg bij de omroep kreeg ik te horen dat ze dat niet wilden. Sindsdien word ik niet meer gevraagd, dan alleen bij de nieuwe media en Ongehoord Nederland.”
Tenslotte vecht Theo Schetters rustig door, samen met anderen: “Wij zullen moeten blijven doen wat we doen: alarmeren. Een maand geleden was er ‘De Kwestie’ op de website AD met de vraag ‘Neem jij weer een coronavaccin?’. Uit de honderden reacties bleek dat heel veel mensen die vaccinschade hebben opgelopen, zich nu wel lieten horen. Dit geluid wordt steeds sterker en zo zal de waarheid langzaam boven water komen” (Bron: Deanderekrant.nl).

Toename
Diverse wetenschappers verwachten de komende jaren nog een behoorlijke toename van vaccin-slachtoffers. Er zijn namelijk aanwijzingen dat het Spike-eiwit in de mRNA-injecties het immuunsysteem verzwakken. Hierdoor worden mensen vatbaarder voor allerlei ziekten en aandoeningen. Sommigen brengen de toename van diverse vormen van kanker ermee in verband.
De Belgische vaccinoloog Dr. Geert vanden Bossche is één van die wetenschappers. Hij voorspelt een golf aan ziekenhuisopnames en ernstige ziekte, enkel en alleen in landen met een hoge vaccinatiegraad. In een interview met techondernemer Steve Kirsch zei hij: “Wat we gaan meemaken zal volstrekt ongekend zijn in termen van de omvang van de golf aan ziekte en helaas ook sterfte", zei Vanden Bossche, o.a. voormalig vaccinwetenschapper van de Bill & Melinda Gates Foundation. Hij zal niet verbaasd opkijken als de bevolking in landen met een hoge vaccinatiegraad wordt gedecimeerd
Dat er wel degelijk iets aan de hand is de laatste tijd, bewijst ook de toename van het aantal spoedritten van ambulances. Velen constateren dat in hun eigen omgeving. Al in april 2023 meldde het Algemeen Dagblad: “Aantal ambulanceritten explodeert…”

Ten slotte
Er zal voorlopig nog wel even gesteggeld worden over dit onderwerp, maar uiteindelijk zullen de feiten wel boven tafel komen. Tot dan is het zaak je goed te (laten) informeren, ook over het wel of niet nemen van het vaccin bijvoorbeeld. En dan niet alleen via de reguliere media, maar ook via de zogenoemde alternatieve nieuwskanalen en -platforms (via internet prima te vinden). Het Artsencollectief, een onafhankelijke non-profitorganisatie van artsen en medisch professionals die zich met hart en ziel inzetten voor de gezondheidszorg in Nederland, maant in ieder geval tot voorzichtigheid: “Het Artsen Collectief pleit voor het stoppen met de huidige mRNA-(herhaal)vaccins vanwege de lage effectiviteit, kans op ernstige bijwerkingen, de onverklaarde oversterfte en onbekendheid met de langetermijnrisico’s van de genetische vaccins” (Bron: Artsencollectief.nl).

Duizenden lezers gingen u voor. Ondersteun AMEN. Word ook abonnee!

Nieuw in de Morgenroodreeks

De Morgenroodboekjes komen uit in de Morgenroodreeks: een serie Bijbelstudieboekjes die sinds 1960 wordt uitgegeven. De in deze reeks verschenen boekjes zijn handzaam en praktisch en helpen je verder om de Bijbel beter te leren kennen.

"Zoon" in het Oude Testament - Een speurtocht naar de Naam van Gods Zoon

In Spreuken 30 wordt een vraag gesteld over God: "Hoe is Zijn Naam en hoe is de Naam van Zijn Zoon ...?" (vs. 4b). Wat bijzonder dat hier - circa 1000 jaar vóór Christus - ervan uitgegaan wordt dat God een Zoon heeft! Naast de vele Oudtestamentische verwijzingen naar de Persoon en het werk van Christus, wordt slechts in Spreuken, de Psalmen en het boek Jesaja naar Hem verwezen met het woord "Zoon". Aan de hand van deze teksten zoeken we naar het antwoord op de dubbele vraag uit het Spreukenboek. Het antwoord vinden we uiteindelijk in het Nieuwe Testament. Dat antwoord is verrassend!

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Zoon'

Wat is wijsheid?

Er is in heden en verleden al heel veel over wijsheid nagedacht. In dit boekje richten we ons op de wijsheid die in de Bijbel, Gods Woord, aan de orde komt. Het bezig zijn met - ja, liefhebben van - wijsheid is het hoofdthema van de filosofie. Dit woord (filosofie) komt slechts eenmaal in de Bijbel voor en wel in waarschuwende zin: "Pas op dat niemand u als buit meesleept door de filosofie en inhoudsloze verleiding, volgens de overlevering van de mensen, volgens de grondbeginselen van de wereld, maar niet volgens Christus" (Kol. 2:8). Het is juist beter je te richten op Christus Zelf "in Wie al de schatten van de wijsheid en van de kennis verborgen zijn" (Kol. 2:3).

Ook als e-book verkrijgbaar!

Meer info & bestellen 'Wat is wijsheid?'

Het Getuigenis van de Sterren - 3e druk

Dit is een opmerkelijk boek! Het geeft een schitterende uiteenzetting van Bijbelse waarheden aan de hand van de sterren en de sterrenbeelden. Daar waar door astrologie en horoscopen een sluier is komen te liggen over de werkelijke betekenis van deze hemellichamen, gaat dit boek uit van het heldere feit dat God de Schepper ervan is!

We zijn blij met de verschijning van deze derde druk. De eerste druk verscheen in 1999 als vertaling van de Engelse uitgave The Witness of the Stars, die stamt uit 1893. Dit boek is een standaardwerk dat als basis is gebruikt voor vele later verschenen boeken over de sterren(beelden).
Een mooi boek om erbij te hebben tijdens je vakantie, wanneer je op een heldere avond de sterrenhemel bekijkt! "De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt het werk Zijner handen ..." (Ps. 19:2; N.B.G.-'51-vertaling).

Meer info & bestellen 'Het Getuigenis van de Sterren'